Atopijski dermatitis kod djece
Sanofi: Atopijski dermatitis kod djece

Atopijski dermatitis kod djece

Atopijski dermatitis je upalna bolest kože te najčešća bolest kože u dječjoj dobi. Dijagnosticira se temeljem pregleda i razgovora s roditeljima , a prepoznaje se po tri karakteristična simptoma: suha koža, crvenilo i svrbež. Iako ova bolest nije životno ugrožavajuća, može zabrinjavati roditelje te narušavati kvalitetu životu. 

Iako se najčešće javlja između 3. i 6. mjeseca života, atopijski dermatitis može se javiti i kasnije tijekom života. Zašto se on javlja nije u potpunosti jasno, no stručnjaci razlikuju četiri faktora razvoja atopijskog dermatitisa: 

  1. Suha i oštećena koža 
  2. Promijenjen imunološki odgovor
  3. Promjena u sastavu kožnih bakterija
  4. Stres (i dječji i roditeljski)

Što je atopijski dermatitis te kako se očituje kod djece pojašnjava prim.dr.sc. Nives Pustišek, subspecijalistkinja pedijatrijske dermatologije iz Klinike za dječje bolesti Zagreb. Poslušajte!

 

Više o atopijskom dermatitisu pogledajte na našoj virtualnoj ordinaciji za atopijski dermatitis

Sanofi-aventis Croatia d.o.o. sudjeluje isključivo kao jedan od sponzora projekta „Virtualne ordinacije“, te nema nikakvog utjecaja na formu i sadržaj iznesenih predavanja na ovoj platformi. Svi stavovi izneseni u sadržaju osobni su i stručni stavovi uključenih stručnjaka.

Ovaj članak sponzorira Sanofi Genzyme

BUDITE U TIJEKU

Prijavite se na naše
novosti!

Prenosimo novosti iz virtualnih ordinacija ravno u Vaš virtualni sandučić.
Error message
Newsletter

Suradne ustanove

Solmed
Poliklinika Fleur
Poliklinika LabPlus
Ljekarna Marušić