Atopijski dermatitis kod odraslih
Sanofi: Atopijski dermatitis kod odraslih

Atopijski dermatitis kod odraslih

Iako je atopijski dermatitis najčešća dječja bolest kože, on se može javiti bilo kada tijekom života pa i u odrasloj dobi. S druge strane, atopijski dermatitis u odrasloj dobi može se „vući“ još iz djetinjstva. 

Atopijski dermatitis je sistemska i upalna bolest te može utjecati i na druge organske sustave, ne samo na kožu. Karakteristični simptomi su suha koža, crvenilo (ekcem) te intenzivan svrbež, na kojeg se bolesnici najviše i žale. Atopijski dermatitis očituje se najčešće na pregibima udova (laktovi, stražnja strana koljena), vratu i licu.  

Odrasli bolesnici se rjeđe javljaju liječniku, uglavnom tek kada on uđe u značajno pogoršanje. No, danas postoji sve više uspješnih terapijskih protokola za liječenje atopijskog dermatitisa. Što je atopijski dermatitis u odrasloj dobi te kako mu pristupiti govori dr.sc. Iva Dediol, specijalistkinja dermatologije i venerologije iz KBC Sestre milosrdnice. 

 

Više o atopijskom dermatitisu pogledajte na našoj virtualnoj ordinaciji za atopijski dermatitis

Sanofi-aventis Croatia d.o.o. sudjeluje isključivo kao jedan od sponzora projekta „Virtualne ordinacije“, te nema nikakvog utjecaja na formu i sadržaj iznesenih predavanja na ovoj platformi. Svi stavovi izneseni u sadržaju osobni su i stručni stavovi uključenih stručnjaka.

Ovaj članak sponzorira Sanofi Genzyme

BUDITE U TIJEKU

Prijavite se na naše
novosti!

Prenosimo novosti iz virtualnih ordinacija ravno u Vaš virtualni sandučić.
Error message
Newsletter

Suradne ustanove

Solmed
Poliklinika Fleur
Poliklinika LabPlus
Ljekarna Marušić