Glumiti da smo u redu nije u redu!
BoliMe, Adrian Pezdirc

Glumiti da smo u redu nije u redu!

Adolescencija je izazovan period u životu svake osobe. To je razdoblje upoznavanja sebe i okoline, preispitivanja naučenih normi i pravila, nerijetko i sukoba s autoritetima. Sve to prate tjelesne promjene karakteristične za ovaj period odrastanja. Ako tome dodamo školske obaveze, izazove u obiteljskim, prijateljskim i romantičnim odnosima – jasno je zašto se dio adolescenata suočava s teškoćama mentalnog zdravlja. 

BoliMe 

To razumije i glumac Adrian Pezdirc, koji je i sam tijekom srednje škole doživljavao različite emocije s kojima se, iz sadašnje perspektive, nije znao najbolje nositi. Zajedno s nekoliko prijateljica i kolegica pokrenuo je inicijativu BoliMe koja kroz umjetnosti nastoji potaknuti srednjoškolce da govore o onome kroz što prolaze i da spremno kažu kada ih boli. 

S njim je razgovarala naša Iva Kantolić. 

 

Inicijativa BoliMe u međuvremenu se proširila i dobila sestrinsku internetsku stranicu – Pukotine. Osim savjeta stručnjaka, ondje se mogu pronaći i kontakti besplatnih savjetovališta za mentalno zdravlje. 

 

BoliMe poruka

Zaključit ćemo sjajnom izjavom našeg sugovornika Adriana, kako je razdoblje adolescencije teško i izazovno, ali kako se itekako isplati odrasti. 

Ako u svojoj okolini imate adolescenta koji se teško nosi sa životnim izazovima, potaknite ga da istraži Pukotine, Boli Me, Virtualnu ordinaciju i druge pouzdane izvore informacija. Potaknite ga i da progovori o onome što ga muči s bliskom osobom u koju ima povjerenja te pravovremeno potraži pomoć stručnjaka za mentalno zdravlje.  

BUDITE U TIJEKU

Prijavite se na naše
novosti!

Prenosimo novosti iz virtualnih ordinacija ravno u Vaš virtualni sandučić.
Error message
Newsletter

Suradne ustanove

Solmed
Poliklinika Fleur
Poliklinika LabPlus
Ljekarna Marušić