Kako uklopiti kretanje u svakodnevicu?
Savjeti dr. Nikole: Kretanje

Kako uklopiti kretanje u svakodnevicu?

Europski tjedan mobilnosti obilježava se svake godine od 16. do 22. rujna. Stoga se naš dr. Nikola posvetio temi kretanja. 

Saznajte kratkoročnu i dugoročnu korist redovne fizičke aktivnosti na tjelesno zdravlje. No, redovitim uključivanjem u fizičke aktivnosti značajno doprinosite i vlastitom mentalnom zdravlju. 

Svjesni smo kako promjena navika ne dolazi preko noći pa Vas dr. Nikola potiče na na male promjene u svakodnevici, u čemu mogu pomoći gadgeti kao partneri u postizanju zadanog cilja. Dodatno ćemo Vas i mi izazvati na promjenu navika tijekom Europskog tjedna mobilnosti svakodnevnim izazovima na našim društvenim mrežama! Zapratite nas: 

FB: https://facebook.com/virtualnaordinacija

IG: @virtualna.ordinacija

 

Više o inicijativi Europskog tjedna mobilnosti pogledajte ovdje: https://mobilityweek.eu/home/

Sve vam je ovo poznato, ali i dalje niste sigurni kako uklopiti kretanje u svoju svakodnevicu? Donosimo nekoliko prijedloga. 

Telefonirajte hodajući

Svatko od nas u danu provede neko vrijeme razgovarajući na telefon. Bilo na poslu ili doma, iskoristite to vrijeme za kretanje. Hodajte po sobi, uredu, izađite iz stana. Možda ćete si djelovati čudno i neobično vrteći se u krug dok slušate što je vaša majka danas kuhala, ali i to su koraci koji se broje!

Upoznajte svoj grad

Većina ljudi neki dio svog mjesta ili grada slabije poznaje. Kako biste imali dodatnu motivaciju za hodanje i kretanje, možete odrediti cilj obilaska nekog muzeja, parka, restorana, do kojeg ćete prošetati. Usput možda vidite ili pronađete nešto novo i zanimljivo što vam je svo vrijeme bilo ravno pred nosom

Smislite igru 

Zajedno s članovima obitelji ili prijateljima, osmislite igru koja će motivirati na kretanje. Na primjer, prošetati po što više ulica koje se zovu po nekom Ivanu, obići što više instaworthy lokacija u vašem mjestu, a možete i krajem svakog mjeseca usporediti svoje pametne satove i dodijeliti nagrade osobi koja je sakupila najviše koraka. 

Naravno, vrijedi i ...

Svima su nam poznate upute da koristimo stepenice umjesto dizala, prehodamo jednu tramvajsku ili autobusnu stanicu, koristimo bicikl umjesto automobila. Sve su to dobri savjeti, a na vama je da ih uklopite u svoju svakodnevicu! 

BUDITE U TIJEKU

Prijavite se na naše
novosti!

Prenosimo novosti iz virtualnih ordinacija ravno u Vaš virtualni sandučić.
Error message
Newsletter

Suradne ustanove

Solmed
Poliklinika Fleur
Poliklinika LabPlus
Ljekarna Marušić