Živjeti s atopijskim dermatitisom (1)
Sanofi_ Živjeti s atopijskim dermatitisom (1)

Živjeti s atopijskim dermatitisom (1)

Atopijski dermatitis kronična je sistemska bolest, koja se uglavnom javlja u ranoj dječjoj dobi. Kod većine bolesnika bolest prolazi odrastanjem, no kod dijela je prisutan i u odrasloj dobi. Isto tako, dijelu bolesnika se bolest prvi puta može javiti tijekom adolescencije ili odrasle životne dobi. 

Možemo zaključiti kako svaka osoba ima svoj put s atopijskim dermatitisom. Zato smo upitali troje bolesnika da s nama podijele svoje iskustvo s atopijskim dermatitisom.

Perspektiva bolesnika

Što je zapravo atopijski dermatitis najbolje mogu opisati osobe koje svakodnevno žive s njim. Upoznajte Moranu (14), Dennya (26) i Danijelu (46). Razgovarali smo o tome kada im se atopijski dermatitis prvi put javio te koje su bile reakcije njih samih i njihovih bližnjih na pojavu ove bolesti. Opisuju kako im se bolest danas manifestira te što ih najviše frustrira kada je riječ o atopijskom dermatitisu. 

U videima stručnjaka u sklopu naše Virtualne ordinacije za atopijski dermatitis, čuli smo kako se atopijski dermatitis može javiti udružen s nekim drugim zdravstvenim stanjima. Morana nam je ispričala kako je u djetinjstvu imala alergiju na hranu, Dennyeva astma se gotovo potpuno povukla javljanjem atopijskog dermatitisa, a Danijela otkriva jesu li njena djeca naslijedila sklonost atopiji. 

Sanofi-aventis Croatia d.o.o. sudjeluje isključivo kao jedan od sponzora projekta „Virtualne ordinacije“, te nema nikakvog utjecaja na formu i sadržaj iznesenih predavanja na ovoj platformi. Svi stavovi izneseni u sadržaju osobni su i stručni stavovi uključenih stručnjaka.

Ovaj članak sponzorira Sanofi Genzyme

BUDITE U TIJEKU

Prijavite se na naše
novosti!

Prenosimo novosti iz virtualnih ordinacija ravno u Vaš virtualni sandučić.
Error message
Newsletter

Suradne ustanove

Solmed
Poliklinika Fleur
Poliklinika LabPlus
Ljekarna Marušić